Hybride werken : handboek voor professionals die op kantoor effectief en thuis efficiënt willen werken - Busscher, Jeroen, ....- (Alphen aan den Rijn : Vakmedianet, 2022)
Door de lockdowns in verband met COVID zijn veel kantoorwerkers noodgedwongen thuis komen te werken. Naast nadelen heeft dit thuiswerken zeker ook voordelen. Hoe dat per organisatie en per individu uitpakt, is heel verschillend. Organisaties zullen daarom een plan moeten maken voor een optimale balans tussen het werken thuis en op kantoor. Dit boekje en de gratis bijbehorende online training is een hulpmiddel voor organisaties en teams om in vijf stappen mogelijkheden, behoeften en keuzes in kaart te brengen. Het boek heeft een systematische en heldere opzet. We vinden praktische en inspirerende voorbeelden uit diverse bedrijven. Doelgroep zijn de kantoorwerkers en hun leidinggevenden. Bij de noten staan veel interessante verwijzingen naar websites en artikelen. De auteur, Kim Spinder, is innovatie-expert. Zij ondersteunt organisaties bij vernieuwingen door anders samen te werken. Het boekje is bedoeld als hulpmiddel voor de teams en teamleden binnen een kantoorsetting.
Keywords: Telewerk ; kantoororganisatie; Werken ; telewerken