Chinese propaganda verblindt de wereld : BOEK - Boden, Jeanne, 1957- (Brussel : Punct, 2019)
Chinese propaganda verblindt de wereld analyseert op fascinerende wijze hoe de Chinese Communistische Partij gebruik maakt van propaganda om haar positie te legitimeren en om China's macht in de wereld te versterken. De auteur toont aan hoe politieke propaganda binnendringt in het privéleven in China. Propaganda is ook het sterkste wapen van de Partij om globale macht uit te bouwen. Chinezen en niet-Chinezen verspreiden vandaag China's nationale mythe. China's huidige motto luidt ‘Laat het Westen China dienen'. Dat lijkt hen aardig te lukken. “Jeanne Boden raakt in haar boek een belangrijke kwestie aan: hoe dominant zal China worden in de wereld en zal het dus ook onze levenswijze mee bepalen? Ze heeft daar een uitgesproken kritische kijk op. Het vergt als sinoloog moed om dit boek te schrijven.” John Vandaele, Journalist Mo* Magazine “Dankzij de originele invalshoek van de propaganda komen ontelbare aspecten van maatschappij en politiek in China aan bod. Een aanrader voor wie het Chinese denken wil begrijpen.” Stefan Blommaert, VRT nieuws, voormalig VRT-correspondent in China “Een scherpe en bijzonder relevante analyse.” Jonathan Holslag, Professor Internationale Betrekkingen VUB “Chinese propaganda is altijd al onderwerp van fascinatie geweest voor westerlingen. Maar nu de Chinese regering haar ideologie en invloed overal ter wereld doordrukt, is het meer dan ooit noodzaak geworden om de werking ervan te doorgronden.” Fred Sengers, publicist en spreker over modern China.
Keywords: China en het Westen; Politieke propaganda