Handboek HTML5 en CSS3 : Peter Doolaard. - Doolaard, Peter, ....- ([Culemborg] : Van Duuren Media, 2019)
HTML (Hypertxt Markup Language) en CSS (Cascading Style Sheets) zijn programmeeromgevingen die beide nodig zijn voor het bouwen van een website. Beide programmeeromgevingen maken een voortdurende ontwikkeling door. HTML5 is er voor de structuur en de inhoud en CSS3 is er voor de opmaak. Momenteel is HTML5 de officiële HTML-standaard. Het boek begint uiteraard eerst met HTML5, want zonder HTML-code kun je niets met CSS. Na een inleidende geschiedenis volgen de basisbegrippen, tekstkenmerken, koppelingen, externe inhoud zoals beeld en geluid, tabellen en formulieren. Ook CSS3 begint met een inleidende geschiedenis om te vervolgen met het opmaken van webpagina's met de nadruk op tekst en typografie, kleur, randen en achtergronden, lay-outs. Het boek is geschikt voor beginnende en ervaren webontwikkelaars, want het boek is prima te gebruiken voor naslag door de uitgebreide inhoudsopgave en dito register. De afbeeldingen zijn in zwart-wit. Kortom, een prima boek. Deze vijfde editie is licht geactualiseerd ten opzichte van vorige editie*.
Keywords: Software