Circe : Madeline Miller. - Miller, Madeline, ....- (London : Bloomsbury Publishing, 2019)
Circe is dochter van Helios, de zonnegod uit de Griekse mythologie. Bij haar geboorte denkt iedereen dat ze een onbetekenende nymf is, maar Circe's macht toont zich wanneer ze verliefd wordt op een mens. Met magie en pharmaka, kruiden, verandert ze hem in een god. Als straf voor deze daad, verbant Helios zijn dochter naar een verlaten eiland. Als Odysseus voet aan wal zet, merkt Circe al snel dat hij anders is dan andere piraten. Uit hun relatie wordt Telegonus geboren. Als hij zestien is, gaat hij op zoek naar zijn vader. Maar onheil dreigt. Tweede* roman van de Amerikaanse classica die eerder geroemd werd om haar hervertelling van de Ilias. Via de heks Circe met al haar menselijke trekken als hoofdpersoon komen ditmaal de personages en hun avonturen uit Homerus' Odyssee tot leven. De auteur maakt, door de geweldige beschrijvingen van dialogen en emoties, van goden en halfgoden wezens die je kunt aanraken en begrijpen. Prachtige hervertelling.
Keywords: Mythologie; Roman