Communicatiewetenschappen : in perspectief - Joye, Stijn, 1981-; Loisen, Jan, 1978- (Gent : Owl Press, 2021)
Communicatie en media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven of onze maatschappij. Toch weten we slechts weinig over die zaken. We weten misschien wel hoe we contact kunnen leggen met elkaar en welke apps er bestaan, maar hoe functioneren al die verschillende media eigenlijk? En waar begint en eindigt communicatie? Dit inleidende handboek biedt een overzicht van alle historische en hedendaagse ontwikkelingen binnen de communicatiewetenschappen. Daarnaast bevat het herkenbare praktijkcases, met hedendaagse voorbeelden van Arjen Lubach tot Grand Theft Auto. Bovendien besteden we bijzondere aandacht aan vraagstukken over macht, sociale integratie en identiteit. Voor studenten is Communicatiewetenschappen in perspectief een ideale en toegankelijke kennismaking met de communicatiewetenschappelijke theorie en het onderzoek daaromtrent. Tegelijkertijd is het een aanrader voor iedereen die de werking van de media in de 21e eeuw beter wil begrijpen
Keywords: communicatiewetenschappen