Stop burn-out : en kies voor je talent - Dewulf, Luk, ....- (Leuven : LannooCampus, 2020)
De Vlaamse auteur Luk Dewulf is een veelgevraagd spreker op het gebied van talent coaching. In dit boek wordt aan de hand van bestaande theorieën en analyses van praktijksituaties ingegaan op het fenomeen burn-out. Stapsgewijs krijgt de lezer instrumenten aangereikt om de verschijnselen te herkennen en daar actief mee om te gaan. De auteur legt een verband met energie, waarbij je talenten de basis vormen voor het al dan niet leeglopen van je batterij. Wat is een burn-out? En wat vormt de basis om een eventuele burn-out te kunnen voorkomen? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in dit boek. De kunst is om je energieniveau te balanceren. Dit boek bevat vele nuttige tips en reikt de lezer een keur aan mogelijkheden aan om een burn-out altijd een stapje voor te blijven. Ondanks diverse theoretische uitstapjes is dit rijk geïllustreerde boek toegankelijk geschreven en ideaal voor iedereen die richting een burn-out afglijdt en hun leidinggevenden. Als bonus kan je toegang krijgen tot een online-tool, mytalentbuilder.com, waarmee je jouw talenten verder kunt ontwikkelen.
Ook verschenen onder de titel: Stop burn-out : wat als je batterijen leeglopen : praktische tips en technieken om burn-out te herkennen, te vermijden, te bestrijden
Keywords: Burn-Out.; Ziekte; talent