Happonomy : roadmap naar Utopia - Delepierre, Bruno, ....- (Brussel : Politeia, 2016)
De vraag die als rode draad doorheen dit boek loopt, is hoe geld en werk uw geluk al of niet vooruithelpen. Noem het gelukseconomie, postkapitalisme of happonomy. Samen werpen we in dit boek een blik op de toekomst. Waarom werkt u? Zijn rijke mensen écht minder sociaal? Wat doet een hypotheeklening met uw gezondheid? Krijgt u binnenkort effectief een robot als collega? Het zijn maar enkele vragen waar u in Happonomy - Roadmap naar Utopia een antwoord op krijgt. Bruno Delepierre brengt naast een messcherpe economische analyse een brede waaier aan prikkelende oplossingen voor de problemen die we vandaag kennen. Elk beleidsniveau (lokaal, regionaal, (inter)nationaal) kan hiermee aan de slag. Op een heldere en wetenschappelijk onderbouwde manier toont hij u hoe we het onmogelijke kunnen realiseren: wakker worden in een maatschappij waar bedrijven en ons economisch systeem ten dienste staan van onze levenskwaliteit en geluk. In een happonomy gaat het niet over de 1 en de 99%, wel over de 100%!
Keywords: arbeidstevredenheid; welzijn op het werk