Samen lezen :ultieme : de ultieme therapie - Raes, Jan, 1963- (Leuven : LannooCampus, 2020)
De Belgische dr. Jan Raes is psychiater en executive coach. Hij heeft een eigen vitaliteitscentrum en geeft les in coachingsvaardigheden. Ook is hij mede-oprichter van het Lezerscollectief. Hij is een groot voorstander van Shared Reading, want samen lezen is volgens hem de ultieme therapie. Deze visie wordt uitgebreid toegelicht aan de hand van modellen en casussen. De focus in dit boek ligt op: mensen aan het lezen krijgen en de helende werking van lezen. Denk aan kwetsbare mensen met fysieke of psychische moeilijkheden, of mensen die in armoede leven of in gevangenschap. Juist deze mensen kunnen met elkaar in verbinding komen als ze lezen en daarna er met elkaar over praten. Samen kunnen ze hun ervaringen en hun kijk op de wereld bespreken. Lezen zou zo een positieve invloed op mensen hebben. Met tips om beter te lezen. Vlot geschreven en makkelijk leesbaar.
Keywords: Lezen