1000 chairs. - Fiell, Charlotte, 1965-; Fiell, Peter, ....- (Köln : Taschen, 2017)
Een stoel is meer dan een ambachtelijk product. Het is een middel bij uitstek om te profileren. Architecten, kunstenaars en industrieel ontwerpers hebben dan ook regelmatig stoelen ontworpen. In deze herziene en geactualiseerde drietalige uitgave van Taschen (Engels-Duits-Frans) worden er 1000 getoond. De oudste stoel is in 1808 vervaardigd. De meest recente stoel die is opgenomen, komt uit 2016. De ontwerpers komen overal vandaan. Elke stoel wordt apart behandeld aan de hand van een foto (meestal in kleur) en korte ondersteunende tekst. Bevat naast inhoudsopgave en korte inleiding tevens personenregister en beeldverantwoording. De uitgave is onderdeel van de Taschen-reeks 'Bibliotheca Universalis'. Kijkboek, ook voor een breder publiek geschikt
Keywords: Toegepaste kunst