Eerste hulp bij fotograferen : het fotografieboek dat helpt de juiste camera-instellingen te gebruiken : een mooie foto in iedere situatie - De Rooij, Mark, ....- ([Rotterdam] : De Rooij Fotografie, 2020)
Aan de hand van een gedegen uitleg over de basiswerking/techniek van de fotocamera, krijgt de (aspirant)fotograaf een goed beeld van de (on)mogelijkheden voorgeschoteld én leert welke camera-instellingen bij welke situatie passen. Met veel voorbeeld-foto's. In elk volgend hoofdstuk wordt -per thema- de adviesinstelling gegeven waarmee de fotograaf de theorie in de praktijk kan brengen. Thema's: beweging, landschap & natuur, dieren, in de stad, mensen en enkele ‘specials'. Met de methode van een aangeboden adviesinstelling (programma-stand, autofocusmethode, scherpstelpunt, ISO-waarde, diafragma en belichtingstijd) heeft de fotograaf een uitstekend vertrekpunt om foto's naar een hoger level te brengen. Als dit naar meer smaakt; er is ook al een ‘opvolger' beschikbaar; ‘Tweede hulp bij fotograferen'*.
Keywords: fototechnieken