Van liefdadig naar rechtvaardig : 11 stemmen over de toekomst van internationale solidariteit - Hertogen, Els, ....- (Leuven : Uitgeverij LannooCampus, 2021)
Conflicten, hongersnood, armoede, schrijnende ongelijke verdeling van rijkdom ... Velen voelen zich geraakt, triest, opstandig of boos bij het horen van zo'n berichten. Ze willen dat er iets aan gebeurt. Maar kan er wel sprake zijn van gelijkwaardige samenwerking in een wereld die de koloniale erfenis nog niet van zich afschudde? En welke internationale solidariteit willen we? Alleen rechtvaardigheid kan een antwoord bieden op de grote vraagstukken van vandaag. Elf toonaangevende auteurs uit binnen- en buitenland tonen in prikkelende essays over hoe dat er volgens hen moet uitzien. Met visies over herverdeling en ecologie tot dekolonisatie en technologie.
Keywords: Hongersnood; Maatschappijvisies; conflicten; globale uitdagingen