Therapeutische tuinen : Inspiratie voor ontwerpen binnen de ouderenzorg - Terra-Therapeutica, ....-; Van der Aa, Sarie; Löffel, Jenny; van Bastelaere, Chris, ....-; Vereycken, Herman, ....- (Brussel : Politeia, 2020)
Mensen gaan graag de tuin in omdat ze kunnen ontladen van de prikkels die ze binnen opdoen. In een groene omgeving kan je ontspannen op een wijze die aansluit bij de eigen levensloop. Het geeft rust en vertrouwdheid en je kan er letterlijk 'aarden'. Deze eerste Nederlandstalige uitgave over thearpeutische tuinen slaat een brug tussen twee werelden: de groensector en de wereld van de zorg. De groensector leert hoe ze hun professionele kennis zo goed mogelijk kunnen aanwenden voor personen met een zorgnood. De zorgsector krijgt een inkijk in de kunst van het participatief tuinontwerpen en de mogelijkheden van groen buiten én binnen.
Keywords: Ouderenzorg; Tuinieren