Basisboek huiselijk geweld : signaleren, melden, aanpakken - Janssen, Hans, 1947-; Wentzel, Wendela, ....-; Schakenraad, Wilma, ....- (Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2019)
Kennis over huiselijk geweld is basiskennis voor studenten social work en professionals in sociale beroepen. Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld. Jaarlijks worden meer dan 200.000 mannen en vrouwen slachtoffer van huiselijk geweld. Maar liefst 119.000 kinderen worden slachtoffer van kindermishandeling. En dan gaat het nog om het topje van de ijsberg. Voordat een melding wordt gedaan bij de hulpverlening of de politie zijn er vaak al veel incidenten aan vooraf gegaan. Van deze publicatie verschijnt alweer de vierde herziene druk, waarin aandacht wordt besteed aan het nieuwe afwegingskader in de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling en wordt ingegaan op de nieuwe wetgeving rondom de privacy (AVG). Verder is er weinig veranderd aan de inhoud van het boek. Deel één gaat in op de aard en omvang van huiselijk geweld, deel twee op de aanpak van huiselijk geweld en deel drie op vaardigheden die toekomstige professionals nodig hebben bij de aanpak van huiselijk geweld of kindermishandeling. Met literatuurlijst en register.
Keywords: Geweld ; gezin ; Nederland; Geweld, preventie ; Nederland