Coco kan het! - Riphagen, Loes, ....- (Haarlem : Gottmer, 2022)
Vandaag zullen alle kleine vogels voor het eerst vliegen. Wanneer Coco naar beneden gluurt, vindt hij het akelig. Wat is het hoog! Coco durft niet. Coco is bang om te vallen. En beneden loert een kat naar hem. Maar vogels vliegen en het lijkt leuk om samen met vriendjes mooie vormen te vliegen. Bovendien kan hij zelf zijn eten kiezen als het lukt. Na lang twijfelen en de hulp van mama, fladdert Coco door de lucht. De hele dag vliegt Coco rond, tot op het topje van de hoogste boom. 's Avonds komt hij moe maar voldaan terug bij mama. Morgen volgt een nieuwe dag. Het eerste vliegavontuur van Coco verloopt niet vanzelfsprekend. Coco heeft een duwtje nodig en positieve aanmaningen. Mama is hier goe [lees meer]d in en moedigt Coco aan om de sprong te wagen. Nieuwe uitdagingen aangaan gebeurt met vallen en opstaan. Het geeft veel voldoening. Coco kan meer dan hij denkt. Hij heeft enkel dat extra zetje nodig. Daarom is mama er. Zij gelooft in wat Coco kan. Tegelijkertijd geeft ze Coco de nodige tijd om zich aan het nieuwe avontuur te wagen. Op een speelse wijze wordt dit thema uitgewerkt. Het is een verhaal dat telkens opnieuw kan gelezen worden, omdat kinderen zichzelf hierin herkennen. Een kind gaat voortdurend nieuwe uitdagingen aan: voor het eerst naar school, leren zwemmen of fietsen, op de glijbaan, bij oma en opa slapen, …
Van 3 tot 5 jaar
Keywords: Leesboeken; Bang zijn