Fons : fris onderwijs nederlands. (Brugge : Die Keure)
Fons zag in het najaar van 2015 het licht, als een nieuw tijdschrift voor didactiek Nederlands in Vlaanderen, van het kleuteronderwijs tot en met het hoger onderwijs en NT2. Sinds de stopzetting van de V.O.N. (Vereniging Onderwijs Nederlands) en het bijbehorende tijdschrift VONK in 2011, was er immers geen Vlaams didactisch tijdschrift meer voor leerkrachten Nederlands. Heleen Rijckaert en Steven Delarue wilden dat gat opvullen door met een nieuw tijdschrift te starten en vormen de hoofdredactie van Fons. Daarbij kan Fons rekenen op de bijzonder gewaardeerde steun van uitgeverij Die Keure, die instaat voor de vormgeving, druk en verzending van elk nummer.
Keywords: didactiek van het Nederlands; didactiek; hoger onderwijs; lager onderwijs; secundair onderwijs