Eternal : In de jacht op eeuwig leven is niets wat het lijkt - Van Belleghem, Steven, ....- (Antwerpen : Manteau, 2020)
In het jaar 2041, waarin geavanceerde robotten de mensen assisteren, introduceert het hightechbedrijf X -Com in de Verenigde Staten het project Eternal. Hiermee kunnen mensen langdurig gezond blijven. Romy Bell, projectmedewerkster zal als presentatrice optreden. Medewerker Jef vangt iets van een gesprek op en wordt daarna vermoord. Ook met de auto van Romy is iets niet in orde. Met twee andere medewerkers, Sean en Lieven, neemt zij de vlucht. Chris Bouwen, haar gewezen echtgenoot en Jeremiah, willen het project upgraden om het voor andere doeleinden te gebruiken. Er volgt een wilde jacht op Romy en de anderen. En wie is nu Nummer Drie? Er vallen nog meer doden, voordat de toch nog verrassende ontknoping plaatsvindt. Het boek is een spannende thriller die in een toekomstige wereld speelt, waarin enerzijds van een enorme technische vooruitgang sprake is, maar die anderzijds toch nog veel lijkt op de wereld van 2020. Bestemd voor de wat meer gevorderde liefhebbers van dit genre, maar ook voor andere lezers interessant.
Keywords: Thriller; Toekomstroman