De studentenchef : gemaakt voor studenten, door studenten - Van Rheenen, Emily, ....-; Van Rheenen, Constance, ....- (Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., 2018)
De auteur heeft, als student, ervaring als privéchef in Denemarken en in haar studentenhuizen. Zij schreef dit leuke kookboekje als handleiding voor lekker, gezond, afwisselend, gemakkelijk en betaalbaar eten en drinken tijdens de studententijd (en verder voor ieder die zonder - of met nauwelijks - kookervaring ook bovenstaande eisen aan voeding stelt!). De receptuur (ook vegetarische mogelijkheden) is gebaseerd op een simpele keukenuitrusting, beperkte middelen en hulpmiddelen. Veelzijdige basisinformatie, tips en adviezen ondersteunen de recepten adequaat bij de praktische uitvoering. Ook de heldere en overzichtelijke receptinstructies zijn daarbij functioneel. De bereidingstijd, moeilijkheidsgraad en aantal porties zijn aangegeven. Het toegepaste ingrediëntenassortiment is relatief breed en gezondheidsaspecten hebben een speciaal accent. De ingrediëntenlijsten zijn kort, met uitzondering van speciale etentjes, dranken, toetjes etc. De inhoud mist helaas een raadpleegbare alfabetische index, maar is bovenal ideeënrijk voor de doelgroepen.
Keywords: kookboek; Koken; Recepten