Influencers : wie zijn ze? waar vind je hen? en hoe ontsteken ze de vlam? - Lamarque, Carole, ....- (Leuven : Uitgeverij LannooCampus, 2017)
Een boek over influencer marketing en hoe je dat instrument kunt inzetten. De auteur is vennoot bij Duval Union, een adviesbureau in België voor het gebruik van digitale middelen. Zij is daar specialiste in innovatie. Influencer marketing bakent zij af en zij toont hoe je invloedrijke personen kunt gebruiken voor de positionering – online – van een merk, product of bedrijf. Ze geeft theorie, gevolgd door een praktisch stappenplan voor het vinden van influencers, relatiebeheer, boodschapformulering en uitvoering. Erg handig is dat ze de influencers duidelijk segmenteert (celebrity, autoriteit, activist etc.). Met praktijkvoorbeelden. Uitstekend gestructureerd. Geschikt voor marketeers en communicatiemensen, maar ook voor managers en ondernemers die hun marketing willen sturen. Dit boek vult een aspect in van digitale marketing. Daarover schreef Bert van Wassenhove eerder 'Een digitaal marketingplan in 100 dagen' (2016)*. Dat is een breed fundament voor een hedendaags marketingbeleid. Hij onzenuwt veel onzin over sociale media.
Keywords: Influencers; marketing