Rafa Rafa. (Leuven : De Aanstokerij)
Workshop rond diversiteit. Het laat de spelers ervaren hoe cultuurverschillen iemands gedrag beïnvloeden en hoe sterk je eigen cultuur meespeelt bij de beoordeling van andere culturen. Het is een spel dat perspectieven opent voor een beter begrip.
12 tot 40 spelers, 100-120 minuten
Door het spel Rafa Rafa te spelen, ervaren de spelers aan den lijve wat het is om plotseling ondergedompeld te worden in een heel ander milieu waar de voorschriften en afspraken totaal anders zijn dan wat ze traditioneel gewoon zijn. De spelers leren begrip opbrengen voor het ‘eigene' van vreemde culturen. Ze krijgen inzicht in het ‘vreemde' van de eigen cultuur.
Voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen.
Keywords: Democratie; Diversiteit; Wereldburgerschap