Prikkelbare darmen : alles wat je moet weten over het prikkelbare-darmsyndroom - De Schepper, Heiko, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2021)
Het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is zonder twijfel een van de belangrijkste darmaandoeningen in onze moderne maatschappij. Naar schatting een op de tien Belgen heeft regelmatig last van buikpijn of rent te pas en te onpas (of net helemaal niet) naar het toilet. En toch is het prikkelbaredarmsyndroom een aandoening waar een zweem van mysterie rond hangt. Want wat is het nu precies? Beelden buikpijnlijders zich iets in of is het wel echt een aandoening? (Spoiler: ja, dat is het!) Wat zijn de belangrijkste symptomen? En kun je er als patiënt iets aan doen? In Prikkelbare darmen vertelt maagdarmspecialist Heiko De Schepper alles wat je moet weten over het prikkelbaredarmsyndroom. Hij legt haarfijn uit hoe het mechanisme in elkaar zit en waarom het syndroom zo moeilijk vast te stellen is – met veel foute diagnoses tot gevolg. Daarnaast nuanceert of weerlegt hij de vele mythes die de ronde doen. Om zo wanhopige patiënten een hart onder de riem te steken en zowel hun hoofd als hun darmen te verlichten.
Keywords: Prikkelbare darmen