Met passie naar professionaliteit : professionele ontwikkeling tot hulpverlener - Leijenhorst, Bertus, ....- ([Amsterdam] : Boom, 2019)
‘Met passie naar professionaliteit' behandelt (levens)thema's die voor een hulpverlener essentieel zijn, zoals relaties aangaan, omgaan met gevoelens, zelfbeeld, verschil durven te maken, het conflict, leren en werken in een team en beroepshouding. In dit boek draait het om eigen bewustwording en zelfontwikkeling. ‘Met passie naar professionaliteit' is daarom niet alleen een studieboek, maar ook een werkboek. Studenten krijgen door middel van verschillende oefeningen helder wat de aandachtspunten zijn voor hun eigen beroepshouding. In deze derde druk in de inhoud geactualiseerd die daardoor nog beter aansluit op de huidige praktijk en er is ook meer aandacht voor sociaal werk. Ook is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd over afscheid nemen in begeleidingsrelaties.
Studie- en oefenboek voor opleidingen tot sociaal werker.
1e druk: Den Haag : Boom Lemma, 2011.
Met literatuuropgave, register.
Keywords: Beroepspraktijk; Beroepspraktijk; Hulpverlening; Sociaalpedagogische hulpverlening; hulpverlening