Leren durven coachen : praktische gids voor coaching in onderwijs - Vandenberghe, Tom, ....-; De Wilde, Johan, ....- (Leuven : LannooCampus, 2021)
Leerkrachten en docenten krijgen steeds meer de rol van coach. Ze verwachten dat leerlingen en studenten zelf hun stages, eindwerken en projecten in handen nemen. Maar hoe doe je dit nu concreet? Wat met studenten die liefst de leraar aan zet houden? Hoe zet je hen aan om zelf doelen te bepalen? Dit boek reikt een helder coachingskader aan met rijke voorbeelden voor al de verschillende fases van de procesbegeleiding. Door gepast te reageren op wat de studenten op elk moment nodig hebben, werk je efficiënter en krijg je meer impact. Dit boek leert je ook om verschillende rollen op te nemen als coach en om studenten elkaar te laten coachen
Keywords: Docenten : coach; Leerkrachten : coach; Onderwijs : coach