Hoe kleuters en jonge kinderen leren "rekenen" in beweging - Lamon, Annie, ....-; De Veylder, Francine, ....-; Vaesen, Eric, ....- (Gent : Publicatiefonds voor Lichamelijke Opvoeding, 1999)
Dit boekis bestemd voor leerkrachten en opvoeders van kinderen van 3 tot 7 jaar. Het biedt een geheel van oefenstof aan in de vorm van lesvoorbereidingen. Hierbij wordt de beweging als essentiële gedragscomponent van de kleuter benut en ontwikkeld. Deze motorische component wordt samen met cogntieve elementen bijzonder benadrukt en gebruikt als uitgangspunt voor de algemene vorming van het schoolkind.
Keywords: Bewegingsopvoeding : kleuteronderwijs