(Sh)it happens : oplossingsgericht werken en begeleiden - Cornillie, Jolien, ....-; Deroo, Lieven, ....-; Van Dam, Chris, ....- (Gent : Owl Press, 2022)
Opvoeders, hulpverleners, groepsbegeleiders, coördinatoren en directies vinden in (Sh)it happens heel wat praktisch bruikbare tips en technieken om het oplossingsgericht denken te implementeren in hun organisatie, hun team en tijdens het begeleiden van jongeren. Dit boek is een verhaal van mensen die in de praktijk staan en anderen willen inspireren met creatieve toepassingen en technieken. Dankzij de vele praktijkvoorbeelden ontdekt de lezer dat het oplossingsgericht denken werkt. Het geheel wordt ondersteund met een streepje theorie over het oplossingsgericht gedachtegoed. Dit boek kwam tot stand door een samenwerking tussen Jolien Cornillie, Lieven Deroo en Chris Van Dam.