Geen samenwerken zonder samendenken : maak met je team de sprong naar duurzame bedrijfsontwikkeling - De Visch, Jan, ....- (Leuven : LannooCampus, 2022)
De meerderheid van de bedrijven slaagt er niet in wendbare organisatievormen in hun werking te verankeren. De gangbare managementbenaderingen sluiten niet langer aan bij onze huidige werkrealiteit, die geen rekening houdt met hoe mensen zich tijdens hun leven ontwikkelen. Een andere aanpak is nodig: het samen kiezen van datgene wat de oplossingen effectief tot stand brengt. Zoiets heet samen doordacht handelen. Geen samenwerken zonder samendenken is een gids om strategie te vertalen in doeltreffende, want doordachte, samenwerking. De ontwikkeling daarvan vereist inzicht en sturing van drie verborgen dimensies: deze gids stelt ze in het licht. Bovendien bevat hij voor jou, leidinggevende of medewerker, krachtige en onmiddellijk inzetbare hulpmiddelen. Zo maak je een échte kwantumsprong in duurzame organisatieontwikkeling en creëer je ook een meer humane organisatie.