Sociopoly : sociale vaardigheidstrainer. (2019)
Hét educatief spel om sociale vaardigheden te oefenen om beter voorbereid te zijn op sollicitatiegesprekken en om op de werkvloer sterker in je schoenen te staan. Sociale vaardigheden trainen aan de hand van een spel. Bij het solliciteren en op de werkvloer heb je heel wat sociale vaardigheden nodig: een eerste indruk maken, luisteren, omgaan met feedback… Dat is niet altijd gemakkelijk. Daarom ontwikkelden we Sociopoly. Een educatief spel om deze vaardigheden te trainen. Het doel is eenvoudig: de deelnemers proberen als eerste een vast contract in de wacht te slepen. Hiervoor spelen ze tegen elkaar én tegen de superkandidaat. Door opdrachten tot een goed einde te brengen verzamelen de deelnemers sociobonussen. De opdrachten zijn realistisch en gevarieerd. De spelbegeleider leidt het spel in goede banen. Voor iedereen die baat heeft bij het oefenen van sociale vaardigheden Het gaat niet alleen om sociale vaardigheden met betrekking tot werk maar vaardigheden die nuttig zijn in tal van andere situaties. Denk maar aan: Leerlingen die hun eerste stappen zetten naar werk. Bijvoorbeeld als voorbereiding op een stage of vakantie- of weekendwerk. Werkzoekenden die terug aan de slag willen Werknemers die op de werkvloer steviger in hun schoenen willen staan. Mensen die na een periode van afwezigheid op de arbeidsmarkt (om welke reden dan ook) terug aan de slag willen. Minimumleeftijd is 16 jaar. Minimum 4, maximum 12 spelers. Spelen maar! Voorzie minstens 2 uur. De handleiding is duidelijk uitgeschreven. Hiermee kan je zelf aan de slag om het spel in goede banen te leiden.
Voor 4 tot 12 spelers
Keywords: Educatief spel; Gezelschapsspellen ; bordspel