Handboek kinder- en jeugdpsychiatrie - Lindauer, Ramón, 1971-; Staal, Wouter, ....- (Amsterdam : Boom, 2021)
De inhoud van het vak kinder- en jeugdpsychiatrie en de dagelijkse klinische praktijk in een state-of-the-art handboek, met online leeromgeving. De afgelopen jaren is de praktijk- en wetenschappelijke kennis in de kinder- en jeugdpsychiatrie enorm toegenomen en hebben er diverse politiek-maatschappelijke ontwikkelingen plaatsgevonden die dit vakgebied aangaan. Dit was reden om dit geheel nieuwe handboek met up-to-date kennis te maken. Het boek is geschreven door vele auteurs die experts zijn op hun vakgebied. De redactie van het boek wordt ondersteund door een redactieraad, bestaande uit alle hoogleraren kinder- en jeugdpsychiatrie in Nederland. Het boek is primair bedoeld voor het onderwijs in de kinder- en jeugdpsychiatrie aan studenten geneeskunde, maar het is ook zeer bruikbaar voor de opleiding en de bij en nascholing van andere beroepsgroepen, zoals kinder- en jeugdpsychiaters, huisartsen, kinderartsen, gz-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten, kinder en researchverpleegkundigen, en maatschappelijk en forensisch werkers. Het boek heeft een online leeromgeving, waarin onder andere casuïstiek, kennisclips en tentamenvragen zijn opgenomen.
Keywords: Psychiatrie ; jeugd; Psychiatrie ; kinderen