Adrenaline : mijn niet eerder vertelde verhalen. - Ibrahimovic, Zlatan, ....- (Amsterdam : Ambo|Anthos, 2022)
Onvoorstelbaar maar waar: in oktober 2021 is het eeuwige enfant terrible van de voetballerij, Zlatan Ibrahimovic´, veertig jaar geworden. Hij werd in 1981 geboren in Malmö, waar hij op zijn dertiende begon te voetballen bij Malmö FF, en groeide uit tot het boegbeeld van de belangrijkste clubs ter wereld: Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy en opnieuw Milan. Zijn prijzenkast bevat meer dan dertig nationale en internationale trofeeën, waaronder de FIFA Puskás Award 2013 voor de mooiste goal van het jaar en de Golden Foot voor beste speler van het jaar. Overal waar Zlatan opduikt zorgt hij voor reuring en provoceert hij, iets waarvan hij in zijn megaseller Ik, Zlatan natuurlijk al op smakelijke wijze verslag deed. In Adrenaline overziet Zlatan zijn hele carrière, hij vertelt over zijn ervaringen en geeft een nieuwe generatie de lessen door die hij in zijn leven heeft geleerd. Hij vertelt eerlijk en openhartig hoe hij is veranderd en hoe hij de toekomst tegemoet treedt: door het ouder worden en de twijfels te accepteren. Zo ontvouwt zich een verhaal vol ontboezemingen en anekdotes, waarin ook ruimte is voor Zlatans angsten en de zachte, kwetsbare kant van de sterspeler. Een verhaal over de kracht, vastberadenheid en moed die de jongen uit Rosengård naar de top van de wereld hebben gevoerd.
Adrenalina