De wonderkamer : 9 muzische activiteiten om samen te creëeren en te reflecteren over jezelf, de ander en de wereld - Klaassen, Joke, ....-; Wereldklassen (Turnhout : Cultuurhuis De Warande, 2021)
In 'Wonderkamer' staat samenwerken en het ontwikkelen van creativiteit centraal. Aan de hand van negen muzische activiteiten zetten we naast het creëren ook in op reflectie en verbinding. In elke activiteit staan één of meerdere muzische domeinen (beeld, dans, drama, muziek, media en muzisch taalgebruik) centraal. De leerlingen gaan op ontdekking naar de wonderen in de wereld om zo een eigen nieuwe wereld te creëren. Hierbij laten ze zich inspireren door kunstenaars en hun werk met invloeden vanuit heel de wereld. De grote diversiteit aan achtergronden en talenten van de kinderen staan centraal. De opdrachten vertrekken vanuit de vragen en schatten van het invulboekje ‘Schatkamer'. Het onderwerp of thema van de activiteit zet aan tot het nadenken over zichzelf, de ander, de omgeving en de wereld. De activiteiten stimuleren het ontwikkelen van een muzische grondhouding.
Wereldklassen is een project van Cultuurhuis de Warande, DoorElkaar Campus Hivset en Possible Futures. Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van een Nederlandse Stichting, de stad Turnhout en de Universiteit Leiden.
Keywords: Basisondewijs ; creativiteit; Muzikale vorming ;.