Self-Sovereign Identity : decentralized digital identity and verifiable credentials - Preukschat, Alex, ....-; Reed, Drummond, ....- (Shelter Island : Manning Publications, 2021)
Dit boek is een uitgebreide routekaart naar de meest cruciale oplossing voor het kapotte internet van vandaag. - Brian Behlendorf, GM voor Blockchain, Gezondheidszorg en Identiteit bij de Linux Foundation In een wereld van veranderende privacy regels, identiteitsdiefstal en online anonimiteit, is identiteit een kostbaar en complex concept. Self-Sovereign Identity (SSI) is een set van technologieën die de controle over digitale identiteit verplaatst van derde partij identiteitsaanbieders direct naar individuen, en het belooft een van de meest belangrijke trends voor de komende decennia te worden. In Self-Sovereign Identity leggen privacy- en datadeskundigen Drummond Reed en Alex Preukschat een routekaart uit voor een toekomst van persoonlijke soevereiniteit, aangedreven door de Blockchain en cryptografie. Het boek snijdt door het technische jargon met tientallen praktische use cases van experts uit alle belangrijke industrieën, en presenteert een duidelijk en overtuigend argument waarom SSI een paradigmaverschuiving is, en laat zien hoe je er klaar voor kunt zijn. over de technologie Vertrouwen op het internet is op een historisch dieptepunt. Grote bedrijven en instellingen controleren onze persoonlijke gegevens omdat we nooit een eenvoudige, veilige, sterke manier hebben gehad om te bewijzen wie we online zijn. Self-sovereign identity (SSI) verandert dat allemaal. over het boek In Self-Sovereign Identity: Decentralized digital identity and verifiable credentials, leer je hoe SSI ons in staat stelt digitaal ondertekende referenties te ontvangen, ze op te slaan in private portefeuilles, en veilig onze online identiteiten te bewijzen. Het combineert een duidelijke, jargon-vrije inleiding tot deze blockchain-geïnspireerde paradigmaverschuiving met interessante essays geschreven door de toonaangevende beoefenaars. Of het nu gaat om eigendomsoverdracht, e-bankieren, wrijvingsloos reizen...
Keywords: Blockchain; Digital Identity; Security; Self Sovereign Indentity