Als je niets verandert, verandert er niets : een gids om je leven zelf te sturen. - Franck, Erik, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2021)
Zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcontrole en zelfcompassie. Dat zijn de vier tools die gedragstherapeut Erik Franck aanreikt in zijn hands-on boek ‘Als je niets verandert, verandert er niets'. Een rechttoe-rechtaan titel die perfect omschrijft waar Erik voor staat. Geen vage praatjes, maar concrete tips en onderbouwde theorieën die jou motiveren om het leven bij de ballen te grijpen. Het uiteindelijke doel? Zelfleiderschap. Want wanneer je ervoor kiest om je innerlijke kompas te volgen, kom je hoe dan ook op je eigen pad terecht. ‘Als je niets verandert, verandert er niets' is een kraakheldere gids voor het leven, met eenvoudige adviezen die jij hier en nu kan toepassen om je doelen op lange termijn te bereiken. Erik Franck is psycholoog, gedragstherapeut (UGent) en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie. Daarnaast werkt hij als deeltijds professor aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen waar hij people management doceert aan artsen en verpleegkundigen.
Keywords: Gedragstherapie; Zelfkennis - zelfbewustzijn - zelfcontrole - zelfcompassie