Spannende verhalen schrijven. - Appel, René, 1945- (Amsterdam : Atlas Contact, 2021)
Spanning is een van de sleutelingrediënten van het schrijven. Het bepaalt of een lezer verder leest dan de eerste alinea s, pagina s of hoofdstukken. Maar hoe doe je dat: een verhaal onder spanning zetten? René Appel laat zien welke inzichten, technieken en instrumenten de schrijver kan gebruiken om de aandacht en nieuwsgierigheid op te wekken, vast te houden en te verhogen. Met interviews, voorbeelden en veel verrassende inzichten.
Keywords: Literaire techniek, schrijven, creatief schrijven