Nouveau quartier français 1 : guide du prof. (Kalmthout : Pelckmans, 2021)
Nouveau Quartier français beantwoordt volledig aan de nieuwe eindtermen en leerplannen en biedt je als leerkracht nog meer mogelijkheden. De vertrouwde structuur van Quartier français blijft en wordt aangevuld met een aantal extra troeven. Doelgericht werken vraagt om een begeleid proces. Je leerlingen oefenen de kennis op drie niveaus in: drill- en transferoefeningen, communicatieve activiteiten en productieoefeningen. Leerlingen leren ook met strategieën te werken en worden tot taalattitudes geprikkeld. De behandelde items sluiten aan bij de interessesfeer en de leefwereld van de doelgroep. Nouveau Quartier français biedt heel wat handvaten voor leerlingen en daagt hen ook telkens opnieuw uit!
Keywords: Frans -- Secundair onderwijs