Meer rust en minder stress bij autisme : een praktisch stappenplan. - Boxhoorn, Marja, ....- (Amsterdam : Hogrefe Uitgevers, 2021)
Mannen en vrouwen met autisme worstelen dagelijks met stress. Ze weten vaak niet waar ze stress aan kunnen herkennen, wat de oorzaken van stress zijn en wat ze kunnen doen om meer rust te ervaren. Meer rust en minder stress bij autisme biedt een praktisch stappenplan. In zeven stappen leer je waar stress vandaan komt, hoe je stress-signalen kunt herkennen en wat je zélf kunt doen om beter met stress om te gaan. Daarnaast worden je volop ideeën en mogelijkheden geboden om meer rust te creëren in je dagelijkse leven. Aan de hand van de praktische oefeningen en opdrachten, kun je bovendien zelf aan de slag om datgene wat je gelezen hebt meteen in de praktijk toe te passen. Met meer rust kun je: *beter omgaan met je partner, familie, vrienden en collega's *beter focussen, waardoor je meer in minder tijd kunt doen *meer grip op je leven krijgen, in plaats van chaos, onrust en onzekerheid *je krachtiger en zekerder voelen omdat je weet wat je kunt doen bij overprikkeling. Bij dit boek hoort een online werkboek met uitprintbare werkbladen van de opdrachten en nog meer tips en ideeën. Het online werkboek is exclusief verkrijgbaar voor lezers via www.rustbijautisme.nl. Marja Boxhoorn is trainer en coach en begeleidt mannen en vrouwen die zich in autisme herkennen. Op haar blog op www.autismecoach.nl geeft ze tips en ideeën om meer te floreren met autisme. (flaptekst) verberg tekst Cover Toon grotere cover Toon grotere cover
Bij dit boek hoort een online werkboek met allerlei extra's op www.rustbijautisme.nl
Keywords: Autisme en stress; Autismespectrumstoornis