De gruwelijke generaal. : Jozua Douglas. - Douglas, Jozua, ....-; Hees, Elly, ....- (Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2020)
Rosa en Fico zijn de kinderen van de president van Costa Banana. Als Rosa ontdekt dat generaal Sjasliek van plan is hun moeder te ontvoeren, komen de kinderen in actie. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Nederlandse Kinderjury
Keywords: Humor; Ontvoering