De school als werkplaats : gereedschap voor een sterke kwaliteitscultuur - Naaijkens, Eva, ....-; Bootsma, Martin, ....- ([Huizen] : Uitgeverij Pica, 2022)
In de eerder verschenen boeken van Eva Naaijkens en Martin Bootsma † En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? (po- en vo-versie) † wordt een duidelijke en veelgeprezen kwaliteitsaanpak voor scholen besproken. Deze kwaliteitsaanpak kun je zien als het fundament voor het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het onderwijs. Dat de inhoud van dit boek gestoeld is in de werkpraktijk, blijkt uit de voorbeelden omtrent de implementatie van een nieuwe basisaanpak, de wijze waarop effectief leesonderwijs vorm krijgt en hoe een bestaande methodiek passend voor de school gemaakt wordt.
Keywords: Kwaliteitszorg; Onderwijsbeleid