Zezelen, het nieuwe innoveren : succesvol vernieuwen door anders te denken, doen en dromen. - Pieters, Sara, ....-; De Ceulaer, Kristien, ....- (Red Zezel, 2021)
De kruising tussen de zebra en de ezel. Zeldzaam, dat klopt, maar het dier bestaat en bewijst daarmee meteen dat niets onmogelijk is. De zezel is voor Sara Pieters, innovatie experte en visual recorder, dé metafoor voor een bloeiende, groeiende en out-of-the-box denkende business, waarin mensen en ideeën maximaal kunnen floreren. Het symboliseert het durven denken in alternatieven en behelst de overtuiging dat een vernieuwende bedrijfskoers geen ver-van-mijn-bed-show is. Dit boek combineert een apart en vernieuwend innovatieconcept met concrete tools, heldere inzichten, een down-to-earth aanpak en diverse succesvolle businesscases, die tastbaar aantonen dat het echt anders kan. Het boek voor elke manager, elke ondernemer, elke visionair, elke dagdromer en elke wereldverbeteraar die bewust uitgedaagd wil worden om echt anders en duurzaam te gaan denken, doen en dromen. Om anders te gaan handelen, ondernemen en innoveren. Om niet langer te innoveren, wel te ZEZELen. Als innovatie experte stimuleert en inspireert Sara Pieter managers en ondernemers om voor een echt vernieuwende bedrijfskoers te kiezen. Met haar uitgebreide kennis en passie helpt ze het creatief potentieel van organisaties te ontwikkelen en leidt ze innovatietrajecten in goede banen. In haar bagage draat ze een arsenaal aan tools mee, waaronder de VOORT innovatiemethode, het business model canvas, innovation games en diverse design thinking tools.
Met gemaakt van paper stone
Keywords: Innovatie; Zezelen