Het geschenk van Iktomi - Chaux-Mazé, Juliette, ....-; Yuio, ....-; Ollivier, Reina, ....-; Scheveneels, Marlies, ....- (Averbode : Uitgeverij Averbode, 2022)
De jonge indiaan Apenimon is niet zo sterk en stoer zoals Etu en Dyami, de zonen van de grootste krijgers van het dorp. Als de jongens samen gaan jagen, laten ze hem alleen achter in een ravijn. Gelukkig krijgt Apenimon de hulp van een pratende spin. Ze vertelt hem de legende van de god Iktomi. De spin helpt hem uit het ravijn en brengt hem terug naar zijn dorp. Even later wordt Tama, de dochter van het opperhoofd, doodziek. Gelukkig kan Apenimon vertrouwen op zijn nieuwe vriend én zichzelf om Tama te redden.
AVIM M6 - AVI 8
Derde en vierde leerjaar
Genre: legende, vriendschap
Keywords: Leesboeken ; Lager onderwijs