Denken in systemen : een handleiding - Meadows, Donella H., 1941-2001; Raworth, Kate, 1970- (Utrecht : Ten Have, 2022)
De problemen van onze tijd, zoals ziekte, oorlog, armoede en het klimaat, zijn in essentie systeemfouten. Ze kunnen niet opgelost worden door aan één geïsoleerd knopje te draaien, omdat de effecten op het geheel voor ons niet te overzien zijn.
Thinking in systems : a primer
Keywords: Systeemtheorie