Wokabulary : kritisch wokewoordenboek - Van den Berg, Floris, 1973- (Soesterberg : Uitgeverij Aspekt, 2022)
Het woord 'woke' duikt steeds vaker op in de media. Woke is niet alleen een nieuwe ideologie, maar creëert tevens een heel eigen vocabulaire. Woke woorden komen vaak uit het Engels, zoals cultural appropriation, safe space, bipoc of gas lighting, terwijl ook allerlei Nederlandse woorden en begrippen, zoals diversiteit, inclusiviteit, transfobie of 'mensen met een vagina' in het woke jargon een specifieke betekenis hebben gekregen.
Woke is niet alleen een nieuwe ideologie, maar heeft ook zijn eigen woordenschat, een mengeling van Engels en Nederlands.
Keywords: Woke