Rouw met een rand : als je na de dood van een dierbare een geheim ontdekt. - Pollet, Josée, ....-; Maes, Johan, 1954- (Antwerpen : Witsand Uitgevers, 2022)
Wat is de impact als een nabestaande een schokkend geheim ontdekt na de dood van een dierbare? Wat betekent het als je partner een geheim seksueel leven bleek te leiden of als je achter een pijnlijk geheim komt van een vader, moeder, broer of zus? Hoe infecteert en compliceert dit alles het rouwproces? De nabestaanden staan voor de uitdaging zichzelf, hun relatie, hun verleden en hun toekomst te herdefiniëren. De mens is een puzzel die nooit af is. Rouw met een rand is bedoeld voor de partners, kinderen, familieleden die worstelen met de onthulling van het geheim, voor de geheimhouder om zich bewust te worden van de impact ervan op hun naasten en voor de professionele hulpverlener om met meer expertise nabestaanden met deze complexe rouwproblematiek te kunnen ondersteunen. Dit boek kaart voor het eerst een thema aan dat onzichtbaar onder de maatschappelijke radar blijft en wellicht meer mensen treft dan we beseffen. Josée Pollet begeleidt veranderingsprocessen en is als psycholoog en emdr-therapeut gespecialiseerd in de behandeling van traumatische verliezen en seksuele traumata. Johan Maes, psychotherapeut en rouwtherapeut in eigen praktijk, publiceerde diverse boeken over rouw, waaronder zijn eerste roman Het Lazaruseffect.
Keywords: Rouw en geheim; rouwverwerking