Stress : over stressregulatie en coaching. - Visser, Gijs, ....-; Jonker, Laura, ....- (Nieuwegein : Arko Sports Media, 2021)
Serveren met matchpoint tegen of een nagenoeg foutloze race moeten rijden omdat degenen voor jou een topprestatie hebben neergezet. Herkenbare situaties in de sport die leiden tot het ervaren van druk en in sommige gevallen zelfs stress. Waar druk niet per se slecht is en zelfs de prestaties kan verhogen, zien we dat het omslagpunt naar stress er vaak voor zorgt dat een sporter zijn taak niet optimaal kan uitvoeren. In dit boek nemen Gijs Visser en Laura Jonker je mee in wat het verschil is tussen druk en stress, hoe stress ontstaat en wat je als coach kunt doen om jouw sporters te leren stress te herkennen en ermee om te gaan. Een aanrader voor elke coach die met sporters werkt en voor coaches in andere vakgebieden die sportminded zijn.
Keywords: Sportpsychologie; Stress, topsport