Cijfers kunnen de wereld redden... maar dan moeten we ze eerst begrijpen. - Harford, Tim, ....- (Tielt : Lannoo, 2022)
Statistieken vind je overal. Ze vergezellen ronkende kopteksten, duiken op in gesprekken van alledag, en worden gedeeld op sociale media om meningen kracht bij te zetten. Toch is onze datafobie groter dan ooit, nu nepnieuws en desinformatie welig tieren. Simpelweg door de juiste vragen te stellen en de lezer een spiegel voor te houden, tracht topeconoom Tim Harford ons geloof in cijfers te herstellen. Met een gezonde dosis scepsis en veel humor demonstreert hij wat we kunnen leren van onder andere een meestervervalser, de tabakslobby, en de ontstaansgeschiedenis van Viagra.
How to make the world add up : ten rules for thinking differently about numbers
Keywords: Statistiek, dataanalyse