G-start : geletterdheid stimuleren bij jonge kinderen. - Loman, Jozefien, ....-; Vermeir, Karen, ....- (Leuven : CTO, Centrum voor Taal en Onderwijs, 2020)
Het boek bevat 22 activiteitenfiches voor in de klas met jonge kinderen van 2,5 tot 7 jaar, uitgetest door leerkrachten en een stevig achtergrondluik om geletterdheid in te bedden in het taalbeleid van je school en inspiratie voor het evalueren van geletterdheid. De activiteitenfiches bestaan uit gevarieerde dagelijkse activiteiten met een 'geletterde bril' op. Met de activiteiten kan je geletterdheid de hele dag door stimuleren, binnen leersituaties die betekenisvol, relevant, en interessant zijn voor de kinderen. Kinderen achterhalen zo geleidelijk aan wat de rol is van geschreven taal en hoe geschreven communicatie werkt.
Keywords: Basisonderwijs; Didactiek; Geletterdheid; Leesbevordering