Nu het gouden kalf verdronken is : van hebzucht naar altruïsme als hoeksteen voor een nieuwe monetaire wereldorde - Byttebier, Koen, 1966- (Antwerpen : Maklu, 2015)
Al ruim dertig jaar bepaalt het neoliberale gedachtegoed wereldwijd de sociaaleconomische ordening. Tal van sociale correctiemechanismen die in de loop van de vorige eeuw moeizaam waren bereikt om de blinde toepassing van de vrijemarktmechanismen toch enigszins te temperen, gingen daarbij op de schop.
Keywords: Monetaire politiek; Neoliberalisme