Voor de leeuwen! : over leerlingen, hun heftige hersens en trefzeker lesgeven - Mieras, Mark, ....-; Van Dijk, Marijke, ....-; Dieperink, Jan Bart, ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2016)
Voor de leeuwen! is een helder en toegankelijk boek over hoe je een zelfverzekerde en geliefde docent kunt worden. Zo'n docent waarvan leerlingen zich jaren later nog de naam herinneren. Hun geheim? Dat ze pubers begrijpen en waarderen, zoals een leeuwentemmer liefdevol zijn leeuwen aanvoelt. Daarom verkent dit boek het puberbrein en beschrijft hoe je leerlingen 'temt'. Hoe je tieners motiveert en voor je vak wint. Hoe je ze in beweging krijgt zonder voortdurend de zweep te gebruiken.
Keywords: Leraren; onderwijs