Zorgangst : zes oefeningen in hulpeloosheid - Van Ertvelde, Anaïs, 1988- (Gent : Academia Press, 2022)
We betalen de bakker voor brood in plaats van het zelf te bakken, terwijl we het zielig vinden om een persoonlijk assistent te betalen om onze veters te strikken. Waarom zijn sommige vormen van hulp zo doodgewoon dat we ze niet eens meer als een vorm van hulp ervaren? We zijn bang om afhankelijk te zijn van anderen. Maar wat is afhankelijkheid, en wat is autonomie?
Keywords: Ouderenzorg; Zorg