Waarom gele hesjes niet met een bakfiets rijden : over klimaatverandering, ongelijkheid en beleid - Van Lancker, Wim, ....-; Otto, Adeline, ....- (Brussel : ASP, 2022)
Het probleem van de klimaatverandering is het probleem van de ongelijkheid. Terwijl de gele hesjes op straat komen om te protesteren tegen hoge brandstofprijzen, eisen de klimaatactivisten dat er komaf wordt gemaakt met fossiele brandstoffen. Doortastend beleid is dringend nodig maar blijft uit. Want het klimaatbeleid vandaag maakt vooral de sterken sterker, en raakt de meest kwetsbaren het hardst. En dat zorgt voor sociale onrust.
Keywords: klimaatverandering; sociale ongelijkheid