Voorbij de groei : het leven na het kapitalisme - Jackson, Tim, ....- (Berchem : EPO, 2022)
Elke cultuur en elke samenleving is gehecht aan de mythe over haar bestaan. De mythe van de westerse maatschappij is de economische groei. Het is waar dat die groei enorme rijkdom bracht - voor de ene weliswaar meer dan voor de andere. Maar de prijs van de overvloed bleek onbetaalbaar. De mythe die ons ondersteunde heeft ons tot aan de rand van de afgrond gebracht. Het kapitalisme is een doodlopend straatje. Het leidde tot een klimaatcatastrofe, sociale ongelijkheid en financiële instabiliteit.
Post growth : life after capitalism
Keywords: Economische groei; Welvaart