Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal : BOEK - den Boon, Ton, 1962-; Hendrickx, Ruud, 1964- (Utrecht : Van Dale Uitgevers, 2022)
De nieuwe, 14e editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, met duizenden nieuwe trefwoorden, boek- en filmallusies, volgens de officiële spelling 2005 van de Nederlandse Taalunie. Bovendien bevat deze nieuwe editie een cd-rom met de complete inhoud van de drie delen. De 14e editie bevat 9.000 nieuwe trefwoorden uit de moderne Nederlandse en Vlaamse samenleving, zoals 'kofferbakhandel', 'ietsisme', 'tepelklem' en 'regenboogcoalitie'. Nieuw zijn ook de allusies: woorden en uitdrukkingen die ontleend zijn aan popmuziek of boek-en filmtitels, zoals 'dancing queen' en 'jip-en-janneketaal'. Etymologische informatie in de artikelen wordt in blauw gedrukt, waarmee het onderscheid tussen betekenis- en herkomstinformatie sneller te zien is.
Keywords: Nederlandse taal; Woordenboek